Viestikapulasta vaihto

Moni Banerjee tulee Jukka Hornborgin tilalle vetämään Cinian Tampereen ohjelmistoratkaisujen liiketoimintayksikköä

Julkaistu 17.06.2020
Cinian ohjelmistoratkaisujen Tampereen toimipisteen uusi liiketoimintajohtaja Moni Banerjee lupaa huolehtia, että asiakkaat saavat aina parhaan mahdollisen ohjelmistototeutuksen. Ciniassa kiehtoi valtakunnallinen näköalapaikka ja yllätti yrityksen vahva osaaminen ja pitkä kokemus räätälöidyn softan tekemisessä. Jatkuvuus Tampereen yksikön johdossa on taattu, sillä Monin edeltäjä Jukka Hornborg jatkaa julkisen puolen liiketoiminnan kehittäjänä.

Cinian Tampereen ohjelmistoratkaisujen liiketoiminnan uusi vetäjä Moni Banerjee on ollut mukana kehittämässä tuotteita ja liiketoimintaa IT-alalla jo noin 20 vuoden ajan. Nokian kautta start-up maailmaan ja sieltä taas isompiin yrityksiin hypännyt Moni on toiminut muun muassa laatu- ja prosessikehityspäällikkönä sekä strategiajohtajana ja hän ollut mukana rakentamassa niin verkkopalveluita kuin puhelin- ja tietoliikenteen ratkaisuja.

liiketoimintajohtaja Moni Banerjee Cinia Tampere3“Lähimpänä nykyisenkaltaista tehtävääni oli toimeni Tampereen Site Managerina Descom Oy;llä sekä tietenkin Digialla, jossa toimin räätälöityjen ratkaisujen liiketoimintajohtajana”, hän kertoo.

Kun ystävä huikkasi, että Cinialla olisi sopiva paikka auki kunnianhimoiselle ja ahkeralle liiketoiminnan vetäjälle, Moni ei epäröinyt tarttua haasteeseen.

“Cinia on erittäin mielenkiintoinen yritys, joka tekee merkityksellisiä ja yhteiskunnan kannalta kriittisiä ratkaisuja. Näin hieno näköalapaikka ja vielä kotikulmilla Tampereella kiehtoi heti”, hän paljastaa.

“Liiketoimintajohtajan paikka herätti paljon kiinnostusta ja valinta oli pitkä prosessi. Monin vahva tausta alalla ja monipuolinen kokemus nostivat hänet heti varteenotettavaksi ehdokkaaksi. Valinnan sinetöi lisäksi hänen vahva näkemyksenä asiantuntija-organisaation johtamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä – lyhyesti, sopivuus porukkaan. On myös hienoa, että Cinialta pystyimme tarjoamaan Monin taustan omaavalle henkilölle riittävän haastavan ja motivoivan työtehtävän”, paikalta väistyvä ja julkisen puolen liiketoiminnan vetäjäksi siirtyvä Jukka Hornborg kertoo valinnasta.

Cinian osaaminen ja pitkä kokemus yllätti

Siitä huolimatta, että toimipaikan sijainti Tampereella oli Monille yksi ratkaisevista tekijöistä Ciniassa, toimessaan hän katsoo koko valtakunnallista kenttää.

“Meillä on todella hyvää räätälisoftan osaamista sekä tietoturvaosaamista, olen suorastaan yllättynyt siitä, kuinka kokenutta porukkaa Cinialla on”, hän kehuu.

“Tulen omalta osaltani huolehtimaan siitä, että toimitamme asiakkaalle ohjelmistoratkaisuja parhaalla mahdollisella tavalla. Pitkällä kokemuksella voin sanoa, että olemme oikeasti luotettava kumppani, johon voi turvautua kun rakennetaan digitaalisia palveluita”, Moni toteaa.

Jukka Hornborg Cinia Tampere“Alallamme on tärkeää huolehtia sekä henkilöstön hyvinvoinnista että asiakkaiden tyytyväisyydestä. Monin kokemus ja osaaminen parantavat entisestään Cinian valmiuksia huolehtia molemmista näkökulmista. Hänen mukaan tulonsa vapauttaa myös muulta johdolta aikaa uuden liiketoiminnan kehittämiseen, mikä on tärkeää kasvun ja menestymisen kannalta jatkossakin”, Hornborg kehuu.

Erityisesti Monin ja koko Cinian fokuksessa on kasvattaa pitkäjänteisiä asiakassuhteita.

“Pitkäjänteinen kumppanuus on asiakkaan etu, koska näin pystytään perehtymään syvällisesti asiakkaan toimialaan ja hänen ainutkertaiseen tilanteeseensa. Cinian kanssa kumppanuuden rakentaminen on helppoa, sillä kulttuuri on avoin ja rehellinen ja cinialaisten antamiin lupauksiin voi luottaa. Olen itse todella iloinen siitä positiivisesta ilmapiiristä, jonka Cinialta olen löytänyt”, Moni kertoo.

Motivoituneesta henkilöstöstä nousee hyvä asiakaskokemus

Moni Banerjee on ollut vasta kuukauden pestissään. Aika on ollut erikoinen, sillä aloitusta on varjostanut koronan aiheuttamat poikkeusolot. Tästä huolimatta perehdytys ja uuteen työpaikkaan sekä sen työntekijöihin tutustuminen etänä on sujunut hyvin.

“Olen tavannut jokaisen työntekijän online-puheluissa, joten tapaamisia on riittänyt”, hän naurahtaa.

“Tavoitteenani on luoda erinomainen työpaikka. Näen, että yksi tärkeimmistä tehtävistäni on hyvän työilmapiirin luominen ja oikeanlaisen työn löytäminen kullekin työntekijälle. Motivoituneesta henkilöstöstä ja positiivisesta ilmapiiristä nousee myös hyvä asiakaskokemus”, hän tiivistää.

Jatkuvuus taattu johdossa

Moni tuli tehtäväänsä aiemman liiketoimintajohtajan Jukka Hornborgin tilalle. Siirtymä tulee kuitenkin tapahtumaan sulavassa jatkumossa, sillä Jukka jatkaa Cinialla julkisen puolen liiketoiminnan vetämistä.

“Ehdin vetämään Tampereen yksikköä viisi vuotta, joten mielenkiintoa uudenlaisiin työtehtäviin alkoi jo olla. Samaan aikaan olemme onnistuneet merkittävästi kasvattamaan Cinian julkishallinnon liiketoimintaa ja katsoimme yksikön johdossa, että tämän hyödyntäminen vaatii lisää panostusta. Vaikkakin Tampereen rautaisen tiimin “jättäminen” aiheuttaa tiettyä haikeutta, suuntaan innolla uusiin tehtäviin. Cinialla on laajat hartiat työnantajana, ja uusia haasteita löytyy talon sisältä. Pystyn myös jättämään nyt Tampereen vetovastuun hyviin ja osaaviin käsiin.”

“On mahtavaa, että pystymme siirtämään tehtävät rauhallisessa jatkumossa. Tämä on myös jatkon kannalta hienoa, että Jukan tietotaito on edelleen käytössämme, vaikka hänen fokusalueensa muuttuukin”, Moni kertoo.

“Jukka on ollut myös erinomainen perehdyttäjä”, hän jatkaa.

“Moni on aloittanut todella vauhdikkaasti ja tarmokkaasti. Vaikka aikaa on kulunut vasta kuukausi, hän on jo täysin ottanut tehtävän haltuunsa. Olemme olleet myös hyvin samoilla linjoilla siitä, miten yksikköä halutaan jatkossa kehittää ja yhteistyömme tulee varmasti jatkossakin olemaan sujuvaa. Omalta osaltani roolin muutos on ollut tervetullut ja antaa minulle enemmän aikaa keskittyä liiketoiminnan ja asiakkuuksien kehittämiseen, mikä olikin koko muutoksen tarkoitus”, Hornborg kertoo.

“Cinian vakaan tilanteen ansiosta olemme pärjänneet hyvin myös poikkeusaikana. Näen tämän enemmänkin aikana, jolloin valmistaudumme tulevaan, siihen kun palaamme jälleen normaaliin aikaan ja liiketoimintaan”, Moni pohtii.

 


 

Haluatko liittyä joukkoomme?

Meillä on tälläkin hetkellä useita avoimia työpaikkoja erilaisiin rooleihin. Katso avoimet työpaikkamme! Voit myös jättää avoimen hakemuksen Helsingin, Tampereen tai Jyväskylän toimipisteillemme.